Égő gödörbe esett egy kisfiú Nagykállón

2023.09.25. 09:52
Egy négyéves kisfiú lángoló gödörbe esett, ahol édesapja a szemetet égette. A családfő bokájánál fogva húzta ki kisfiát a lángok közül, majd azonnal mentőt hívtak. A fiút életveszélyes állapotban szállította el a mentőhelikopter, most már túl van egy műtéten és stabil az állapota. A rendőrség a családfő ellen eljárást indított.

Egy nagykállói férfi szombat délelőtt megpakolt egy gödröt rongyokkal a családi házuk udvarán. Meggyújtotta azokat, mint később kiderült, szemétégetés gyanánt azonban ez vezetett a katasztrófához. Négyéves kisfia egy óvatlan pillanatban a tüzes gödörbe esett, fejjel lefelé, ahonnan édesapja a bokájánál fogva rántotta ki. 

„A kisfiú visított a fájdalomtól” – mesélte édesanyja az RTL-nek. A szomszédjuk egy felmosóvizes vödörrel rohant át, hogy az abba töltött vízzel lehűtse a kisfiút, akit ezután hideg zuhany alá tettek.

Végig magánál volt a gyerek, a mentők ellátták és altatót is adtak neki, hogy enyhítsék a fájdalmát

– mondta a szomszéd.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője azt mondta, „másodfokú égéseket láttak el a kiérkező mentősök, a kisfiút lélegeztetve, életveszélyes állapotban” szállították a Bethesda Gyermekkórház égési osztályára.

Még szombat délután vonatra ültek a szülők és Budapestre utaztak kisfiúk után a kórházba, amelyet azóta sem hagytak el. Az édesanya elmondása szerint már szerencsére túl van egy műtéten és az életveszélyen is.

Altatásban tartják, a jobb karját már megműtötték. A két kis karja, a feje és a hasa égett meg

– mondta az édesanya. A gyermek orvosa megerősítette ezeket, mondván, a gyermek testének 40 százaléka megégett, akár évekig tartó gyógyulásra számíthatnak és akár plasztikai beavatkozásokra is szükség lehet.

A család szomszédjai megerősítették, hogy az édesapa a szemetet akarta elégetni, ezért rakott tüzet családi házuk udvarán. A rendőrség büntetőeljárást indított, de még nem kezdték meg a kihallgatási folyamatot.