„Lyukat″ fúrt egy kislány szájába egy fogorvos Őriszentpéteren

2023.09.25. 18:27
Orvosi ügyeletre vittek egy 5 éves kislányt, miután szeptember 18-án megsebesítette a gyermek száját az őriszentpéteri fogorvos.

Rutinkezelés miatt kereste fel egy édesanya és gyermeke szeptember 18-án az őriszentpéteri fogorvost – számolt be a Bors. Miután a fogorvos elkezdte a kezelést, a kislány sírva fakadt és erős fájdalomra panaszkodott.

Az édesanya bízott a tapasztalt szakemberben, habár elmondása szerint kissé remegett a doktor keze.

A gyermek fejét egy idősebb asszisztens tartotta. A lap szerint az édesanya már az öblítésnél gyanakodott, hogy valami nincs rendben, de csak otthon vették észre, hogy a gyermeknek feldagadt a szája. 

A történtek után azonnal felkeresték az orvosi ügyeletet. Ott megállapították, hogy

A KISLÁNY SZÁJÁBAN KELETKEZETT „LYUKAT″  VALÓSZÍNŰLEG A CSISZOLÓ OKOZHATTA.

Mint írták, könnyen keletkezhetnek hasonló sebek, ha fogorvosi kezelés közben a beteg elkapja a fejét. Az édesanya azonban nem érti, hogy keletkezhetett a sérülés.

Állítása szerint gyermeke nem mozdult meg és le is volt fogva. Hozzátette, hogy a seb azóta már szépen gyógyul, de rettegve keresik fel újból a fogorvost. 

A Bors megosztott egy fotót is a kislány sérüléséről, valamint megkérdezett egy fogorvost az esetről. 

Még ha le is van fogva a gyermek, könnyen lehet, hogy elrántja a fejét a fájdalom miatt és mégis megsérül, vagy akár a fogorvos véletlenül hozzáér a szájához. 

– tette hozzá a szakember. Megjegyezte, hogy a seb valóban úgy néz ki, mintha belefúrt volna az orvos, de szerinte ilyen esetek megtörténhetnek a gyerekek kezelésénél.