Budapesten él a Póknő? Ház homlokzatán lógott egy lány a fővárosban

2023.09.26. 09:36
Meghökkentő dologra lettek figyelmesek a járókelők péntek hajnalban Budapesten, a Nyugati pályaudvar környékén: egy fiatal lány minden erejét latba vetve mászott fel az egyik többemeletes épület falán.

A nem mindennapi mutatványról felvétel is készült. A fiatal falmászó valószínűleg kizárta magát, és így akart visszajutni a lakásba – írja a Tények.

Az alábbi videón látszik, ahogyan a fiatal igyekszik fogást találni az erkély alján, de az, hogy a lány és a földről őt biztató barátnője végül sikerrel járt-e, nem tudni.

Nemrég Londonban is leesett az emberek álla, miközben felfelé tekintgettek. Történt ugyanis, hogy egy félmeztelen férfi mászófelszerelés nélkül megmászta a 225 méter magas Cheesegrater felhőkarcolót.

A londoni rendőrség közölte, hogy a gyanúsítottal a tetőn találkoztak a járőrök, akit azon melegében letartóztattak. Később őrizetbe vették a férfit.

„Egy férfit letartóztattak súlyos birtokháborításért, miután felmászott a felhőkarcolóra” – közölte Tom Fisher főfelügyelő, a londoni rendőrség vezetője – írja a The Independent.

Ezek az akciók különösen életveszélyesek. Mint arról júliusban beszámoltunk, tragikus hirtelenséggel elhunyt Remi Lucidi, aki az utóbbi években több felhőkarcolót, magas építményt is megmászott, és különböző mutatványokat hajtott végre a tetejükön.