Ollóval támadt egy győri ház lakójára egy visszaeső bűnöző

2023.09.26. 12:54
Emberölés bűntettének kísérlete miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy többszörösen visszaesőnek minősülő férfit, aki ollóval támadott meg egy embert. A bíróság megállapította, hogy a férfi a fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség kedden az MTI-vel.

A férfit az úgynevezett „három csapás” alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre, mert cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül, és ilyen jellegű cselekedet miatt már kétszer elítélték; először 2018 novemberében, majd 2020 szeptemberében. A törvény értelmében erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

Az ítélet szerint a férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgva ment be oda.

Az egyik idősebb lakó távozásra szólította fel, és elállta a férfi elől a lépcsőfeljáró felé vezető utat. Dulakodni kezdtek, majd a támadó megfenyegette, többször megütötte, majd egy nyolc centiméter pengehosszúságú ollóval megszúrta a lakót.

A dulakodást meghallották a sértett családtagjai, de mire odasiettek, a támadó elmenekült.

A bántalmazás következtében a sértett mellkasát két szúrás érte, a sérülések nyolc napon belül gyógyultak. A súlyosabb következmény a szerencsének és a sértett eredményes védekezésének volt köszönhető – írta a fellebbviteli főügyészség a közleményben.