Tinédzser fiú mentette meg egy idős férfi életét Solymáron

2023.09.26. 11:48
Egy Solymáron sétáló tinédzser fiú arra lett figyelmes, hogy egy idős férfi mozdulatlanul fekszik a földön. A férfi súlyos állapotban volt, így a fiúnak a mentők telefonos segítségével egyedül kellett elkezdenie a megmentését.

Hétfő délután Solymáron egy 15 év körüli fiú talált arra a 70 év körüli férfire, aki az utcán feküdt eszméletlenül – számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A fiú – miután megpróbált beszélni a férfihez, de az nem reagált – kihívta a mentőket. A mentésirányító telefonon keresztül adott utasításai szerint a fiatal megvizsgálta az idős férfit, aki ekkor már nem lélegzett, ezért telefonos instrukciók alapján a fiúnak kellett megkezdenie az újraélesztést.

Az egyik járókelő észrevette, hogy valami baj van, és a fiú segítségére sietett. Elrohant a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért, mellyel egymást váltva küzdöttek tovább a beteg életéért.

A mentők néhány perccel később a helyszínre érkeztek, emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett, és a beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.