Orbán Viktor Marine Le Pent fogadta a Karmelita kolostorban

2023.09.27. 17:33
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerdán délután a Karmelita kolostorban megbeszélést folytatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés nemzetgyűlési frakcióvezetőjével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyaláson értékelték az erősödő európai jobboldal helyzetét, különös tekintettel a jövő évi európai parlamenti választásokra.

„A kontinens nemzeti, konzervatív pártjainak közös és erőteljes választ kell adniuk Brüsszel birodalmi törekvéseire, elhibázott gazdaságpolitikájára és migránspárti kezdeményezéseire” – hangzott el a találkozón.

A tárgyaláson szó esett a családok, a nemzeti és a keresztény értékek politikai képviseletéről is, amely a magyar kormánypártok és a francia Nemzeti Tömörülés tevékenységének is a középpontjában van – mondta Havasi Bertalan.

Mint megírtuk, a párizsi ügyészség azt javasolja, hogy Marine Le Pent, valamint pártjának huszonhárom tagját idézzék bíróság elé az uniós forrásokkal való visszaélési ügyben.

A vád szerint a Nemzeti Tömörülés (korábban Nemzeti Front) 2004 és 2016 között az európai parlamenti asszisztensekre fordítható összeget használta olyan alkalmazottak fizetésére, akik a pártnak dolgoztak. Az uniós törvények tiltják, hogy ezt a forrást pártköltségek finanszírozására fordítsák. A párt és Le Pen is tagadja a jogsértést.