Egészséges kisfiút hagytak a veszprémi kórház babamentő inkubátorában

2023.09.27. 11:09
Egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház babamentő inkubátorában.

Erről az intézmény Facebook-oldalán számoltak be még kedden. Azt írták, hogy a csecsemő 3250 grammal került a kórházba, az orvosi vizsgálatok alapján egészséges,

és a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrum dolgozói az Ábel nevet adták neki.

A csecsemő gondos ápolásban és táplálásban részesül. A kórházban 2000 óta működik babamentő inkubátor, ahol már a negyedik babát helyezték el – tették hozzá. 

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyáknál és családoknál előfordulhat, hogy olyan mértékben veszélyeztetve látják saját gyermekük felnevelését, hogy az egyetlen megoldásnak a név nélküli (anonim) magára hagyás tűnhet. Az inkubátorban elhelyezett gyermekek örökbe adásáról a helyi illetékességű kormányhivatal részeként működő gyámhivatalok gondoskodnak.

Ábel, legyen boldog, csodás, egészséges életed, szerető családot kíván Neked a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház közössége! 

írták a posztban.

Pár hete a kecskeméti kórház előtt hagytak egy újszülöttet az éjjel (holott annál a kórháznál is működik babamentő inkubátor).