Végleg felszámolták Budapest hírhedt szégyenfoltját

2023.09.28. 07:05
D. Kovács Róbert, Budapest X. kerületének polgármestere a közösségi oldalán jelentette be, hogy hosszú évek munkája után sikerült végleg felszámolni a hírhedt Hős utcai lakótelepet, aminek a TEK is nagyon örül.

„Ég veled, Hős utca! Évtizedes munka végére értünk, összetett tervezéssel, lépésről lépésre haladtunk, és ma már kimondhatjuk: megígértük és megtettük. Felszámoltuk kerületünk hírhedt szégyenfoltját!” – írta bejegyzésében a polgármester.

D. Kovács Róbert sietett megjegyezni, hogy a kormány támogatásával és anyagi segítségével tudták véghez vinni a tervüket. Felidézte, hogy az utóbbi évtizedekben a Hős utca vált a főváros egyik leghírhedtebb szergyártó- és kereskedőközpontjává.

A házak környékét ellepték a szeméthegyek, az életveszélyes tudatmódosító szerektől vergődő emberek miatt pedig az átlagos járókelők messze elkerülték azt a környéket, még nappal is.

A kormány végül az önkormányzati bérlemények kiürítése után a néhány magántulajdonban lévő lakással együtt vásárolta meg a Hős utca 15. szám alatti két lakóépületet és telket az önkormányzattól, jegyezte meg D. Kovács Róbert.

„Az ingatlan immár a Magyar Állam tulajdona és a tervek szerint a szomszédos Terrorelhárítási Központ bővítésére fog szolgálni” – zárta bejegyzését a főpolgármester.