Búcsút inthetünk az őszi melegnek, jön a hidegfront

2023.09.29. 06:09
Pénteken ismét napos, száraz időre számíthatunk. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 Celsius-fok között alakul. Szombaton egy hidegfront miatt sokfelé előfordulhatnak záporok és néhol erős lehet a szél. Vasárnapra néhány fokkal a hőmérséklet is visszaesik.

Péntek hajnalban és reggel még helyenként pára és köd képződhet. Délután túlnyomóan napos időre van kilátás, csapadék nem várható. Északnyugaton és nyugaton élénk lehet a szél, de többnyire mérsékelt marad – írja az Időkép.

 A legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 Celsius-fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken nem várható fronthatás és veszélyes időjárási jelenség.

Hajnalban és reggel a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Napközben gyorsan melegszik majd a levegő, a melegedésre érzékenyek körében így vérnyomás-ingadozás, szédülés, enyhe migrén jelentkezhet. A napos idő azonban jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre – írja az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése.

Hidegfront árnyalja be a hétvégi napsütést

Szombaton sok napsütés várható, de egy hidegfront átvonul az ország felett északnyugatról délkelet felé. Általában száraz idő lesz, néhol azonban előfordulhat záporeső. A hajnali 7–15 fokról délutánra 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, a Dunától keletre lehet helyenként több a gomolyfelhő, de csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél. Hajnalban 7–15, a délutáni órákban 19–25 fokra lehet számítani.