Tűz ütött ki egy szigetszentmiklósi akkufeldolgozóban

2023.09.29. 18:36
Március után újból tűzeset történt egy szigetszentmiklósi akkufeldolgozóban. Akkor két ember is meghalt. A Pest Vármegyei Katasztrófavédelem nem közölte, hol történt a tűzeset.

Tűzeset történt szeptember 29-én egy szigetszentmiklósi akkumulátorhulladékot feldolgozó telephelyen – adta hírül a Pest Vármegyei Katasztrófavédelem honlapja.

A jelenlegi információk alapján egy darálógép égett, a tüzet a dolgozók kézi poroltóval eloltották. A füsttel telítődött üzemcsarnokot tizenöt dolgozó hagyta el, személyi sérülés nem történt.

A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végez. A tűzoltást és az utómunkálatokat követően a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hatáskörébe tartozó vizsgálatokat és hatósági eljárásokat soron kívül lefolytatja.

Nem ez volt azonban az első ilyen eset mostanság. Márciusban is egy darálógép robbant fel, akkor a SungEel Hitech Hungary Kft. szigetszentmiklósi üzemében. A tűzesetben hárman megsérültek, két ott dolgozó betanított munkás pedig belehalt a sérüléseibe.

Az Index nemrég az Alsózsolcán létesített akkumulátorgyárról írt hosszabb cikkben, benne a beruházó hivatalos álláspontjával, amely ide kattintva érhető el.