Végéhez közelít az indiánnyár, gyenge hidegfront érkezik

2023.09.30. 06:04
Szombaton a légmozgás általában gyenge marad, majd hajnalban északnyugaton, napközben fokozatosan másutt is északnyugatira fordul és megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 28 fok között alakul.

Nyugatról kelet felé haladva egy keskeny, szakadozott felhősáv vonul át felettünk, amelyből legfeljebb elvétve fordulhat elő kisebb záporeső. Este keleten még lesznek felhősebb területek. A szél fokozatosan mindenütt északnyugatira fordul, és szerte a Dunántúlon, majd délutántól északkeleten, keleten is megélénkül, helyenként megerősödik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Az előrejelzés szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

időjárás30
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A szelesebb idő miatt tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatunk. Felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok is.

Ingadozhat hőérzetünk, romolhat komfortérzetünk, a felhősebb időszakok miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk. Nő a megfázásveszély, ezért több tájegységünkön is ajánlott a réteges öltözet.

Vasárnap napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, a Dunától keletre lehet helyenként több a gomolyfelhő. Csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél. Hajnalban 7, 15, a délutáni órákban 19, 25 fokra számíthatunk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras