Angliában bujkált egy régóta körözött magyar drogcsempész

2023.10.02. 11:31
A rendőrség az Egyesült Királyságból szállította Magyarországra csütörtökön a férfit, akitől korábban 45 millió forint értékben foglaltak le kábítószert.

A rendőrség kábítószer-kereskedelem bűntett miatt nyomozott. A gyanú szerint S. Dániel 2019. májustól novemberig kábítószerrel – amfetaminnal – kereskedett. Az akkor 29 éves férfi a kábítószer jelentős részét a főváros különböző helyein leparkolt autók csomagtartójában, míg a másik részét Budapesten, a XV. kerületi lakóhelyén tárolta – közölte a police.hu.

A gyanúsítottnál 2019 novemberében házkutatást tartottak a rendőrök, ahol több mint 1473 gramm kokaint és 108 darab MDMA-tartalmú tablettát foglaltak le. A nyomozók a porciózáshoz használt eszközöket is találtak. Emellett a XV. kerületben egy autóban vákuumcsomagolásba rejtve 6387 gramm amfetamint találtak.

A két helyszínen lefoglalt kábítószer piaci értéke 45 millió forint.

Mivel S. Dániel tartózkodási helye ismeretlen volt, ezért a nyomozók európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. 

A férfit nemzetközi kapcsolatok segítségével az Egyesült Királyságban fogták el, majd szeptember 28-án éjszaka Magyarországra szállították a rendőrök. A gyanúsítottat még aznap kihallgatták, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását – tették hozzá.