Több kiló kokaint csempészett Hollandiából két pécsi férfi

2023.10.03. 20:19
Fegyházbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla kedden két kábítószer-kereskedőt, akik 2021-től több mint három kilogramm kokaint csempésztek értékesítési szándékkal Hollandiából Magyarországra.

A vád szerint a két férfi 2021-ben ismerkedett meg, és tisztában voltak egymás tevékenységével: egyikük gépkocsikat hozott be külföldről, a másik pedig kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott – közölte a Pécsi Ítélőtábla.

A két férfi összesen három kilogramm kokaint csempészett Hollandiából Magyarországra.

Az egyik férfi 2021-ben felvette a kapcsolatot egy Hollandiában élő ismerősével, hogy onnan nagyobb mennyiségű kábítószert szerezzen be értékesítésre. A két vádlott megbeszélte, hogy külföldre utaznak, amihez egy tehergépkocsit béreltek.

Összesen hatszor utaztak ki, az ötödik alkalommal az elsőrendű vádlott egy kilogramm kokaintartalmú port vásárolt, amit a pótkerékben rejtett el.

Mint írták, társa hazafelé észrevette furcsa viselkedését, és világossá vált számára, hogy miért utaztak Hollandiába. A férfinak nem volt kifogása ez ellen, ajándékul fogyasztási mennyiségű kokaint is elfogadott. A hatodik kiutazáskor már több mint két kilogramm kokaintartalmú port vásároltak és hoztak be az országba.

Hazaérkezésükkor a nyomozók tetten érték őket.  Az utolsó két utazáskor beszerzett kábítószer mennyisége meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Kaposvári Törvényszék kábítószer-kereskedelemben találta bűnösnek a két férfit. A Pécsi Ítélőtábla jogerős ítéletet hozott kedden: az elsőrendű vádlott büntetését nyolc, társáét pedig négy év fegyházra súlyosbították – tették hozzá.