Lecsapott a távol-keleti boltokra a NAV, rengeteg szabálysértést találtak

2023.10.04. 13:50
Sorozatos ellenőrzéseket tartott távol-keleti üzleteknél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Három nap alatt több millió forintos bírságot osztottak ki a számos szabályt megsértő boltokat üzemeltető vállalkozásokra.

Az adóhatóság távol-keleti üzleteknél tartott rajtaütésszerű ellenőrzéseket három napon keresztül. A NAV szerint a kereskedők háromnegyede mulasztott, fele nem adott nyugtát, egynegyede pedig nem jelentette be az összes alkalmazottját – írja a Világgazdaság.

A razziákat követően az adóhatóság több millió forintos bírságot szabott ki a szabálysértő üzletekre, és továbbra is folytatja az ellenőrzéseket ebben a szektorban.

Az adóhivatal azt közölte, hogy a távol-keleti árucikkeket forgalmazó ruha- és cipőüzletek gyakran átalakulnak vegyesboltokká, és egyre több ilyen profilú üzletük jelenik meg.

A razziák alatt a NAV munkatársai nemcsak a nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését, hanem az áruk eredetét, a pénzkészletet és az online pénztárgépek üzemeltetésére vonatkozó szabályok betartását is vizsgálták.