Ököllel vert embereket egy férfi az esztergomi vasútállomáson

2023.10.05. 09:52
A vádlott három férfit bántalmazott január elején az esztergomi vasútállomáson. Az ügyben súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt hozott ítéletet a bíróság.

A vád szerint az elkövető január 10-én az esztergomi vasútállomás várótermében egy férfit előzmény nélkül bántalmazott, vállon lökte, majd ököllel arcon ütötte – közölte a Tatabányai Törvényszék. 

Mint írták, a másik sértett zsebéből mobiltelefonja és bankkártyája ismeretlen körülmények között kikerült. Egy nő megtalálta az értékeket, amit a jegypénztárban akart leadni, miközben a gyanúsított elkérte ezeket tőle. A férfi jelezte a telefonja eltűnését a vádlottnak.

Miután a peronon várakoztak, az elkövető könyökkel arcon ütötte a sértettet, aki a földre esett, és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott ezután a vasútállomás parkolójába ment, ahol szintén bántalmazott egy férfit. A sértettet nem vitte el autójával az elkövető. A jármű vezetőjét több alkalommal megrúgta, majd arcon és felsőtesten ütötte, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozva.

Az Esztergomi Járásbíróság négy év fegyházbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, nem jogerősen. A vádlott és védője fellebbezést jelentett be – ismertették.