Soltész Miklós: A kereszténység a világ legüldözöttebb vallása

2023.10.05. 21:14
Soltész Miklós szerint a világon a legüldözöttebb vallás a kereszténység, és 340 millió keresztény jelenleg is üldözésnek van kitéve. A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyarország Mária országa címmel tizedik alkalommal megrendezett emlékkonferencián tartott beszédet csütörtökön Kecskeméten.

„A társadalomban a kereszténység és más felekezetek is fontos szerepet játszanak, szükséges a jelenlétük” – mondta Soltész Miklós a rendezvényen.

Nyugat-Európában, a demokrácia bölcsőjében, a liberalizmus fellegvárában, ha valaki felvállalja kereszténységét, akkor kirúgják az állásából és börtönbe is viszik

– fogalmazott az államtitkár.

Mint mondta, a finn demokráciában egy volt minisztert bíróság elé állítanak azért, mert Szent Pál apostoltól idézett, „választ adva erre az őrületes genderideológiára, és próbálta megmagyarázni az igazát”.

Soltész Miklós szerint az átmeneti romboló ideológiák azonban meg fognak szűnni, mivel azok „nem a természetre épülnek, és a teremtett világ ellenében vannak”. „Mindössze az a kérdés, hogy mikor” – tette hozzá.

Véleménye szerint jelenleg azonban ezek az ideológiák a fiatalok mellett az idősebb korosztályokra is hatással vannak, és nem könnyű felvenni a küzdelmet ellenük.

„Vannak biztató számok”

Az államtitkár felidézte: egy friss felmérés szerint a magyarok 85 százaléka a tízparancsolat szerint szeretne élni, 83 százaléka pedig helyesli a keresztény ünnepek megtartását az iskolában. A megkérdezettek 80 százaléka szerint a keresztény ünnepek az összetartozást erősítik, és 62 százalék szerint a keresztény kultúra hatással van a magyar emberek mindennapjaira.

„A European Social Survey szerint a magyar lakosság nagyjából kétharmada hisz Istenben, míg egy harmadik kutatás Magyarországon a vallásos emberek arányát 62 százalékra teszi” – sorolta Soltész Miklós.

A fiatalok érdekében a jelenleg ható romboló ideológiák ellen ki kell állni, és ez mindenkinek a felelőssége, illetve feladata, aki kereszténységben él

– hangsúlyozta beszéde végén az államtitkár.