Kigyulladt egy trafóház Jászberénynél

2023.10.05. 16:14
Tűz keletkezett egy trafóház kapcsolószekrényében Jászberény és Jászárokszállás között, személyi sérülés nem történt, de a Jászság több településén megszakadt az áramellátás – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel csütörtökön.

Középfeszültségű berendezések üzembe helyezése közben csütörtökön kigyulladt az MVM Émász jászberényi alállomásának épülete, személyi sérülés nem történt. Az MVM dolgozik a szolgáltatás mielőbbi visszaállításán, az érintett tizennégy településből tizenkettőn már van áram – közölte a szolgáltató.

A tűzeset következtében Jászberényben és környékén rövid időre több mint 10 ezer ügyfél maradt villamosenergia-ellátás nélkül.

Az MVM Émász szakemberei mindent megtesznek a villamosenergia-szolgáltatás mielőbbi biztonságos visszaállítása érdekében, ezért az alállomás működésének helyreállításáig átkapcsolásokkal igyekeznek biztosítani az érintett területek áramellátását – tudatták.

Ennek eredményeként jelenleg csak Jászberény egy részén és Jászteleken nincs áramszolgáltatás, míg Jászfelsőszentgyörgy, Jászjákóhalma, Jászdózsa, Pusztamonostor, Jászfényszaru, Jászapáti, Tarnaörs, Érk, Zaránk, Jászárokszállás, Jászágó és Szentlőrinckáta településeken az MVM Émász már helyreállította a villamosenergia-ellátást – közölték.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tüzet jászberényi, a nagykátai és a hatvani tűzoltók oltják, a fővárosból légzőpalackokat vittek a helyszínre. 

Pócs János, a Jászág fideszes országgyűlési képviselője közösségi oldalán korábban azt írta, hogy a hibaelhárítás nagy erőkkel megkezdődött, de az eset súlya miatt a javítás huzamosabb ideig eltarthat.

A történtek miatt ma délután zárva tart a Jászberényi Strand és Termálfürdő – olvasható strand közösségi oldalán. Bíznak benne, hogy péntekre elhárítják a hibát, és a megszokott nyitvatartás szerint tudják fogadni a vendégeket.

A szoljon.hu-n olvasható, hogy „a közösségi oldalon több településről, köztük Jászberényből, Jászfelsőszentgyörgyől, Jászjákóhalmáról, Jászdózsáról, Pusztamonostorról, Jászfényszaruról jelezték a hozzászólók, hogy nincs áram”.

Budai Lóránt, Jászberény polgármestere (Közösen Jászberényért Egyesület) közösségi oldalán korábban arról tájékoztatta a lakosságot a szolgáltatóval történt egyeztetést követően, hogy hamarosan Jászberény teljes területén visszatér az áram.