Négynapos munkahéttel spórolhatnak a fűtési költségeken Gyöngyösön

2023.10.08. 10:23
A gyöngyösi önkormányzatnak a 2022–2023-as fűtési szezonban bevezetett intézkedései 30 százalékos megtakarítást eredményeztek, ezért az idei téli időszakra is hasonló javaslatokkal készülnek.

A friss előterjesztés szerint Gyöngyösön továbbra is javasolt többek között a belső hőmérsékletek maximalizálása termoszelepekkel, valamint a hőfok visszaellenőrzése a telepített távleolvasós hőmérőkkel és szúrópróbaszerű helyszíni ellenőrzésekkel – írja a Heves Vármegyei Hírportál.

Szintén javasolt a téli szünet meghosszabbítása, ahogy a hivatalban a négynapos jelenléti munkaidő fenntartása a fűtési idényben, illetve az épületek hőszigetelése, kazánfelújítás.

Új elem a kazánvezérlések időzítésének optimalizálása a távleolvasós hőmérők adatai alapján, továbbá a nem használt vagy raktárként használt helyiségek beazonosítása és hőmérsékletük csökkentése, ezenfelül a Városgondozási Zrt.-vel szerződés megkötése az intézmények fűtési rendszereinek üzemeltetésére, illetve a fogyasztási helyek szükségességének felülvizsgálatára. A javaslatok zöméről október végén dönthetnek a képviselők.