Jövő héten ízelítőt ad magából az őszi hideg

2023.10.08. 17:47
Változóan felhős idő várható jövő héten, hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Az MTI-nek eljuttatott prognózis szerint hétfőn alapvetően felhős ég várható, inkább csak időszakos szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elszórtan – nagyobb eséllyel északon – eshet gyenge eső, záporeső. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik, és ott estefelé északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb északkeleti régióban 9 és 14, míg másutt általában 15 és 22 fok között valószínű.

Kedden gyengén és erősebben felhős területek, időszakok is lesznek. Elvétve előfordulhat gyenge eső, hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati szél néhol időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 2 és 14, délután 16 és 24 fok között várható, északkeleten lesz hidegebb.

Szerdán a pára-, ködfoltok, illetve a rétegfelhőzet feloszlását követően általában fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható, de néhol időnként megélénkülhet a déli szél. A hajnali 2, 13 fokról 17 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, szintén északkeleten lesz hidegebb.

Csütörtökön a hajnali pára-, ködfoltok, illetve rétegfelhőzet feloszlása után jobbára fátyolfelhős, napos idő lesz, csapadék nem várható. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 14, a csúcsérték 22 és 28 fok között valószínű.

Pénteken változóan felhős idő várható általában többórás napsütéssel. Inkább csak északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, és többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 8, 15 fokról 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton a hajnali pára-, ködfoltok, rétegfelhőzet feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 8 és 15, a maximum 22 és 28 fok között alakul.

Vasárnap gyengén és erősebben felhős területek, illetve időszakok is lehetnek. Szórványosan előfordulhat eső, záporeső. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 8, 15, a délutáni órákban 20, 27 fokot mérhetnek.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras