Így búcsúzik Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc Sólyom Lászlótól

2023.10.08. 13:10
Orbán Viktor miniszterelnök nagyszerű jogászprofesszornak, míg Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő a saját igazában megingathatatlannak nevezte a vasárnap meghalt Sólyom Lászlót.

Meghalt Sólyom László volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke, akadémikus, egyetemi tanár vasárnap – tudatta a volt köztársasági elnök titkársága az MTI-vel.

„Elment Magyarország köztársasági elnöke, a nagyszerű jogászprofesszor. Isten nyugosztalja Sólyom Lászlót!” – írta Facebook-oldalán Orbán Viktor, aki közös fotóval búcsúzik a volt köztársasági elnöktől.

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke így fogalmazott Sólyom Lászlóról: „Elment Sólyom László elnök úr. Tudós-politikus volt, a saját igazában megingathatatlan, az új Magyarország teoretikus szerkesztője, az általa is szabott közjogi keretben később államelnöke. Makacs állhatatossága őrizte a Köztársaságot. Vitáink nem tépázták meg, legfeljebb árnyalták tekintélyét. Középen hitte és látta magát a bomlasztó küzdelemben, volt, amikor tényleg ott is állt. Épített, de volt, hogy hagyta, hadd málljon. Nyugosztalja az Ég!”