18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Óvodásoknak és iskolásoknak készít játékot a százhalombattai sorozatgyilkos

2023.10.09. 16:23
Február óta memóriajátékot készít a börtönben egy jóvátételi program keretében Balogh Lajos, akit négy nő kegyetlen kivégzése miatt ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre.

Balogh Lajos összesen öt ember életét oltotta ki a kilencvenes években. Az összes gyilkosságra pontosan emlékszik. A férfi most a Borsnak azt mondta, memóriajátékot készít a rácsok mögött, munkája gyümölcsét pedig óvodákhoz és iskolákhoz juttatják el.

Arról is beszélt, hogy nem érzi magát magányosnak. „Nincsenek szocializációs vagy kommunikációs problémáim. Nem vagyok agresszív, senkivel sem kötekszem, de zárkatársat már nem tudnék elviselni” – jegyezte meg.

A százhalombattai rém néven elhíresült sorozatgyilkost négy nő kegyetlen kivégzése miatt ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre. Balogh 1994-ben megölte 16 éves sógornőjét, majd barátjának 14 éves barátnőjét, aztán két futónőt. Az egyetlen gyilkosság, amit a mai napig nem bánt meg, az apja megölése volt.

Balogh Lajos legkorábban 2025-ben kerülhet szabadlábra feltételesen, szerinte azonban nincs bíró, aki vállalná az ezzel járó kockázatot. „A felülvizsgálat nekem annyit jelent, hogy elvesznek 10 percet az életemből, amíg kimondják, hogy maradok. Feleslegesnek tartom ezért kifényesíteni a cipőmet” – közölte.

A lánya mindössze ötéves volt, amikor börtönbe került. Balogh Lajos azt mondja, nem várja el a gyermekétől, hogy bemenjen hozzá és ajándékot küldjön. „A Vöröskereszt segítségével megkerestethetném, de tiszteletben tartom, hogy távol tartja magát tőlem. Megérdemlem, hogy a világ megvált tőlem” – mondta.