Csípős hideggel indul a hét

2023.10.09. 06:02
Hétfőn felhős ég várható, elszórtan – nagyobb eséllyel északon – eshet gyenge eső, záporeső. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik, és ott estefelé északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb északkeleti régióban 9 és 14, míg másutt általában 15 és 22 fok között valószínű.

Alapvetően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, inkább csak időszakos szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elszórt jelleggel, nagyobb eséllyel északon lehet gyenge eső, záporeső. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Az utóbb említett tájegységünkön estefelé északnyugatira fordul a légmozgás – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb északkeleti régióban 9 és 14, míg másutt általában 15 és 22 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

időjárás09
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint hétfőn csípős lesz a reggel, napközben északkeleten hűvös marad az idő, itt még hidegfronti tünetek jelentkezhetnek, másutt már melegfronti tüneteket tapasztalhatunk. Reggelre felerősödhetnek a kopásos és ízületi fájdalmak.

A még szeles időben fejfájás, görcsös fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Romlik hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras