Mínusz 4,2 fokot mértek hajnalban Nyírtasson

2023.10.09. 10:33
A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírtasson hétfő hajnalban mínusz 4,2 Celsius-fokot mértek – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A közlés szerint vasárnap – sokfelé viharos szél kíséretében – északkelet felől betört a hidegfront, amely meghozta a szezon eddigi leghidegebb és egyben a szezon első fagyos éjszakáját.

A hőmérséklet az északkeleti országrészben nagy területen nulla fok alá csökkent, a leghidegebb Nyírtasson volt, ott mínusz 4,2 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. Az ország többi pontján is hűvös volt a hajnal, általában 5-15 fokkal mértek alacsonyabb értéket, mint egy nappal korábban – jegyezték meg.

A bejegyzéshez készített infografika szerint a szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírlugoson mínusz 3,8, Nyírkáta-Herczeghtanya mérőállomáson mínusz 3,5, Vásárosnaményban mínusz 2,5, Tarpán mínusz 2,1 Celsius-fokot mértek hétfő reggel 6 órakor.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.