300 ezer forintra büntették Hadházy Ákost a kordonbontás miatt

2023.10.10. 12:39
Az elmúlt időszakban kordonbontás céljából hol kisebb, hol nagyobb csoportok jelentek meg a Karmelita kolostornál. Az események aktív résztvevője volt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is, akinek most a következményekkel is szembe kell néznie.

Pintér Sándor rendőrsége összesen 300 ezer forintra büntetett, mert a hatóság azt állapította meg, hogy három alkalommal is én voltam a várbéli kordonbontások szervezője” – írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A politikus úgy véli, a rendőrség abból gondolja, hogy ő volt az események szervezője, mert egy „stop propaganda” felirattal ellátott láthatósági mellényt viselt, amellett, hogy a sajtónak is gyakran nyilatkozott.

Ennél azonban sokkal nagyobb baj, hogy a hírek szerint diákokat is zaklat a rendőrség. Van, akiről én is tudok, de egyáltalán nem mindenkiről. Nem tartunk természetesen ott, hogy komoly retorzióktól kellene tartani, a pénzbüntetés viszont reális opció. Arra kérek mindenkit, hogy ha lennének ilyen büntetések, jelentkezzenek nálam, az általam létrehozott alapítvány segíteni fog

– hangsúlyozta a politikus.

Mint ismert, az elmúlt hónapokban néhány diáktüntetés kordonbontásba torkollott, de a Momentum is többször akciózott a Karmelita kolostornál. Orbán Viktor irodája előtt a független országgyűlési képviselő is rendszeresen feltűnt, sőt előfordult, hogy meg is sérült.

Momentum: Egy egész frakció helyett egyetlenegy képviselőt pécéztek ki

Hadházy Ákos büntetésére már a Momentum elnök-frakcióvezetője is reagált. Gelencsér Ferenc Facebook-oldalán azt írta: 

„Ha a rendszer meg akarja büntetni azokat, akik egyébként jogosan bontották el a hazugság illegális kordonjait a Miniszterelnökség előtt, akkor ne Hadházy Ákost támadják. De persze a rendszernek ehhez nincs mersze. Nem mer megbüntetni egy egész frakciót az állampárt, hogy nézne az már ki, miközben hetente kell bizonygatniuk az EU-ban, demokrácia és jogállam van hazánkban. Inkább egyetlen képviselőt pécéznek ki, mert kifelé az kevésbé vállalhatatlan, befelé meg el lehet adni rendteremtésnek és megfélemlítésnek.”