Csupán az ország szerencsésebb fele élvezheti a napsütést kedden

2023.10.10. 07:05
Kedden szomorkás idő várható az ország nyugati területein, Dunántúlon még kisebb esőzések is előfordulhatnak. Fronthatásokkal nem kell számolni, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig alig esik 15 Celsius-fok alá.

A napsütést kedden napközben a keleti országrészben élők élvezhetik, nyugaton felhős lesz az ég. Intenzív széllökésekkel nem kell számolni, azonban kisebb eső előfordulhat a Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 21 Celsius-fok között valószínű, de északkeleten helyenként 13, délnyugaton néhol 23 Celsius-fok is lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Front ugyan nem lesz felettünk kedden, azonban az északkeleten és északon várható hűvös miatt hidegfronti jellegű tüneteket lehet tapasztalni , míg máshol épp ellenkezőleg, melegfronti jellegű tünetek fordulhatnak elő – hívja fel a figyelmet az Időkép

A csípős reggelnek köszönhetően felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, de görcsös panaszok, görcsös fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés is előfordulhat. A szeles tájakon élőknél is fokozódhat a fejfájás, de ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Célszerű melegebben, rétegesebben öltözni a hideg reggelek miatt: ilyenkor nagyobb a megfázásveszély is. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras