Többmilliós jutalmat kapott a Városháza-ügy egyik főszereplője

2023.10.10. 08:55
Jelentős prémiummal jutalmazta Karácsony Gergely Barts J. Balázst, aki a Városháza-ügy egyik kiemelt szereplője, miután a főváros vezetésének akaratával ellentétesen tárgyalt a Városháza eladásáról.

Csaknem tízmillió forintos jutalmat kapott a főpolgármestertől Barts J. Balázs, a főváros vagyonkezelőjének vezetője – írja a Magyar Nemzet.

A lap a birtokába került dokumentum alapján azt írta, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának a 2022. évi prémiumfeladatainak teljesítéséért 9,48 millió forintot fizethet ki a vállalat a főpolgármester döntése értelmében.

Ez a csaknem tízmilliós összeg Barts J. Balázs 2022. évi alapbérének a 40 százaléka.

Mint ismert, 2021 novemberében az Index úgy értesült, hogy a Fővárosi Önkormányzat a Városháza épületének eladására készül. Az erről szóló tárgyalásról hangfelvétel is készült, amelyen a fővárosi önkormányzat vagyonkezelőjének vezetője, Barts J. Balázs beszél három másik férfival, Berki Zsolttal, Gansperger Gyulával és egy meg nem nevezett személlyel.

Az ügyben Karácsony Gergely főpolgármester feljelentést tett, majd később egy sajtótájékoztatón azt mondta, Barts J. Balázst csőbe húzták, amikor hangfelvételt készítettek róla. Elismerte, hogy a főváros vagyonkezelőjének vezérigazgatója hibázott, amikor a Városháza eladásáról is beszélt, ezért fegyelmit kapott. Majd a főpolgármester a 2021. év végén 5,22 millió forint prémiummal jutalmazta Bartsot.