Nem nyomoznak tovább a politikai nézeteik miatt összevert fiatalok ügyében

2023.10.11. 09:06
Közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki azokat a férfiakat, akik politikai nézeteik miatt bántalmaztak fiatalokat tavaly februárban. A rendőrség lezárta a nyomozást.

Befejezték a nyomozást a budapesti rendőrök a budai Vár területén tavaly februárban elkövetett bántalmazás ügyében: közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanújával hallgatták ki az elkövetőket, akik megtagadták a vallomást – olvasható a rendőrség honlapján. 

Három fiatal tartott egy gyűlésre tavaly február 11-én, amikor vélt politikai nézeteik miatt rájuk rontott két férfi egy nagyobb csoportból kitörve az I. kerületben, a Várfok utca és az Ostrom utca sarkán.

Egy fiút és egy lányt ököllel arcon ütöttek, a lány elesett és a szemüvege is lerepült.

A közelben tartózkodó rendőrök léptek közbe, akik megakadályozták a súlyosabb sérüléseket. 

Az egyik férfit a helyszínen elfogták, társának sikerült elmenekülnie, őt a nyomozás során a rendőrök egy napon belül azonosították.

Megverték őket, de vallomást nem tettek

A rendőrség megállapította, hogy az elkövetők a sértetteket vélt politikai nézeteik miatt bántalmazták, ezért az elkövető férfiakat közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályán az 53 éves Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei és a 30 éves Fejér vármegyei férfit közösség tagja elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak megtagadták a vallomást. A rendőrség a nyomozást lezárta, és vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport