Ismét változik hétvégére a budapesti közlekedés

2023.10.11. 15:28
Ideiglenes forgalomkorlátozás várható a főváros több kerületében pénteken és szombaton a Magyarország–Szerbia-labdarúgómérkőzés miatt. Karbantartást végeznek 3-as villamos vonalán szombaton és vasárnap, ezért a Mexikói úti végállomás és a Nagy Lajos király útja – Czobor utca között pótlóbusz közlekedik. A 69-es villamos ezen a hétvégén nem közlekedik.

Pótlóbusz közlekedik a 3-as villamos helyett október 14-én és 15-én, szombaton és vasárnap a Mexikói úti végállomás és a Nagy Lajos király útja – Czobor utca között. A 69-es villamos ezen a hétvégén nem közlekedik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A korlátozásra az Erzsébet királyné útján szükséges karbantartás miatt kerül sor.

A 3-as villamos a Gubacsi út – Határ út és a Nagy Lajos király útja  – Czobor utca között a megszokott útvonalán jár, onnan a 69-es villamos Újpalota, Erdőkerülő utca végállomásáig közlekedik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Hozzátették, hogy a 69-es villamos helyett a Nagy Lajos király útja – Czobor utca és Újpalota, Erdőkerülő utca között a meghosszabbított útvonalon közlekedő 3-as villamossal lehet utazni, míg a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja – Czobor utca között 3-69-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik.

A BKK a belváros felé alternatív közlekedési lehetőségként az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E és a 133E autóbuszt ajánlja az utazók számára.

Ideiglenes útlezárások várhatóak a fővárosban

Mint írtuk, a ideiglenes forgalomkorlátozás lesz pénteken és szombaton Budapest VII., VIII. és XIV. kerületeiben a Puskás Arénában zajló Magyarország–Szerbia-labdarúgómérkőzés miatt. 

A rendőrség tájékoztatása szerint szombaton 17 és 24 óra között szakaszosan és időszakosan lezárják a VII., VIII. és XIV. kerületek következő szakaszait:

  • a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
  • az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között,
  • a Stefánia utat,
  • az Egressy utat a Stefánia út és a Hungária körút között,
  • a Szabó József utcát,
  • a Cházár András utcát a Thököly út és az Istvánmezei út között,
  • az Istvánmezei utat, a Jobbágy utcát, valamint a Verseny utcát.