Közölték, hol és mikor lesz Sólyom László temetése

2023.10.11. 15:35
Sólyom László volt köztársasági elnököt, az Alkotmánybíróság első elnökét, akadémikust, egyetemi tanárt október 18-án, szerdán 12 órakor római katolikus szertartás szerint helyezik örök nyugalomra a Fiumei úti sírkertben – tudatta a Nemzeti Örökség Intézete szerdán az MTI-vel.

Sólyom László hosszú betegség után halt meg október 8-án, a halálhírt a volt köztársasági elnök titkársága tudatta az MTI-vel a hétvégén. Az Index nekrológjában a kezdetektől fogva összefoglaltuk a volt államfő pályafutását.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az elhunytért felajánlott szentmise 10.15-kor kezdődik a Jézus Szíve Jezsuita Templomban. „A család kéri mind a szentmisén, mind a temetésen a részvétnyilvánítás mellőzését. A szentmise nem sajtónyilvános” – írták, hozzátéve:

A kegyeletüket lerovók várhatóan nagy számára figyelemmel kérik a gyászolókat, hogy időben érkezzenek, és lehetőség szerint segítsék azzal a temetés előkészületeit, hogy előzetesen jelzik részvételi szándékukat a meghivo@nori.gov.hu elektronikus levélcímen.

A Nemzeti Örökség Intézete emellett kéri mind a megemlékezőket, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a család azon kérését, miszerint a hozzátartozókról a szertartás alatt sem fotó, sem videó, sem hangfelvétel nem készülhet.

A volt köztársasági elnök halála miatt nemrég Ferenc pápa is részvéttáviratot küldött Novák Katalinnak.