Hosszú évekig műtétekre kell járnia a börgöndi tragédiában megsérült kislánynak

2023.10.12. 20:28
A börgöndi repülőnapon történt szeptemberi repülőgép-tragédiában egy kislány olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy jó eséllyel egészen addig műtétekre szorul majd, amíg fel nem nő, és a teste már nem változik tovább. Az emberek összefogtak a kislány családjának megsegítésére.

A légi parádén lezuhant repülőgép egy négytagú család mellett csapódott a földbe, aminek következtében kisebb-nagyobb mértékben mindegyik családtag megsérült. Legsúlyosabban a 9 éves Laura, akit – mint a Blikk írja – sokáig altatásban tartottak.

Az orvosa szerint volt olyan nap, amikor többször is meg kellett műteni. A portál úgy tudja, a kislány kezei sérültek meg legsúlyosabban, de van esély rá, hogy teljesen rendbe jöjjön. Ehhez azonban felnőttkoráig műtétek során kell átesnie, ami anyagi szempontból is nagy megterhelést jelent a Karádon élő családnak.

Ezért is indítottunk gyűjtést. Hihetetlen összefogás alakult ki: nemcsak nálunk szerveztek adományozó akciókat, de több környékbeli település is bejelentkezett, hogy csatlakoznának

– mondta el a Blikknek Schádl Szilárd, a település polgármestere.

A pénzt lepecsételt szavazóurnákba gyűjtik, és a gyűjtés lezárultáig ki sem nyitják őket. A polgármester nem határozta meg előre, meddig tart majd az akció.

„Több helyi vállalkozó pedig felajánlotta, hogy felújítják a család házát, kifestenek, megcsinálják a fürdőszobát, hogy a körülményekhez képest steril lehessen” – tette hozzá a polgármester. Az emberek folyamatosan jönnek, adakoznak – nyilatkozta az egyik lakos, hozzátéve, hogy több szervezet is jótékonysági rendezvényekkel próbál segíteni.