Éveken keresztül a ruhájába dugta a bevétel egy részét egy hatvani pénztáros

2023.10.12. 16:22
A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalemberrel szemben, aki egy hatvani áruházban hónapokon át megcsapolta a bevételt, a ruhájába dugva a pénzkötegeket.

A 21 éves férfi 2020 januárja óta dolgozott diákmunkásként az egyik nagy hatvani áruházban,  áprilistól kezdve pedig pénztárosi feladatot látott el. A vádlott indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva a vásárlók által fizetett pénzből különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, amiket egy blokkba tekert és a ruhájába rejtett.

A fiatal férfi 2020 májusától 2021 márciusáig összesen 5 673 000 forintot sikkasztott. A tettenéréskor 250 000 forint került elő a ruházatából.

A járási ügyészség a saját zsebre dolgozó pénztárost folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja.

A Hatvani Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és ezen túlmenően 150 ezer forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a férfit az okozott kár megtérítésére – közölte az Ügyészség.

Az alábbi biztonsági kamerás felvételen a tettes látható akció, majd a tettenérése napján az elszámoltatása közben.