Hatalmas koncertválaszték várja az érdeklődőket a hétvégén Budapesten

2023.10.14. 06:10
Sok és sokféle izgalom várható hétvégén. Egy biztos, hogy zenei programokból most olyan nagy a választék, hogy érdemes átjárni a különböző stílusok között.

A We Love Budapest hétvégi kínálata között rengeteg koncert szerepel: jön a BÓNUSZ Electronic Music Festival, az Isolation Budapest, de egy igazi legendát, az angolai Bongát is köszönthetjük a városban. A jóga iránt érdeklődőknek a Sziszi.Yoga x Entbient programot ajánljuk, a családosoknak pedig irány a Családi nap a Gyermekvasúton!

Október 14., szombat

Isolation Budapest 2023: A tavalyi indulás után az Akvárium Klub és a Liszt Ünnep közös szervezésű fesztiválja, az Isolation Budapest 2023-ban is erős programmal igyekszik bemutatni napjaink legizgalmasabb előadóit. Mindenki megtalálhatja majd a számítását, legyen az a soul, a jazz, a punk, a lofi hiphop, a színház, a japán kultúra vagy a csontig hatoló klubhimnuszok rajongója.

A fesztivál kiemelt fellépője az amerikai virtuóz, Nick Hakim, akit biztosan nem kell bemutatni a soul és a pszichedélia világában jártas zenehallgatóknak. Hakim mellett az Isolation Budapest egyik izgalmas programja a felemelkedő punk rap szcéna vezetőjévé váló Wu-Lu koncertje lesz.

Ugyancsak izgalmasnak ígérkezik a stroboszkópos klubhimnuszok igazi dívája, a francia származású, Londonban élő producer-énekesnő, Coucou Chloe koncertje, akinek titokzatos, nyugtalanító, jövőből érkező hangzásvilágára 2017-ben Rihanna is felfigyelt.  

Bonga (AO): Igazi legendát, az angolai Bongát köszönthetjük októberben a Zene Házában. A hetvenes években feltűnt zenész-énekes az angolai zene, a semba legnagyobb sztárja és kialakítója, ő tette híressé a Sodade című dalt, ami két évtizeddel később Cesaria Evorát is a csúcsra juttatta.

Bonga zenei munkássága mellett globális szimbóluma az afrikai szabadságnak és függetlenségnek is. Ötven éve tartó karrierjét 2022-ben egy remek új albummal, a Kintal da Bandával ünnepelte, mi pedig most ennek turnéján láthatjuk ismét Budapesten.  

Családi nap a Gyermekvasúton: Október 14-én, szombaton családi napon vehetünk részt, a hűvösvölgyi végállomáson. Lesz ugrálóvár, KRESZ pálya, óriás társas, óriás kirakó és vásári játékok, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést, vagy az alkotóházat is. A vonatokért rajongókat hajtánypálya, favasút, vonatszimulátor és terepasztal várja, de családi kvízen is megmérettethetik tudásukat.

Ezen a napon a legkisebbek is beöltözhetnek gyermekvasutasnak egy fotó erejéig, és természetesen egész nap járnak a vonatok Hűvösvölgy és Széchenyihegy között. Az idén 75 éves Utasellátó sátrában az étkező- és bisztrókocsikból jól ismert START Burgeren és helyben készre sütött lepényeken kívül édességekkel, üdítőkkel és meleg italokkal várnak a szervezők.

Október 15., vasárnap

Sziszi.Yoga x Entbient:Sziszi és az Entbient fiúk egyszer már összekapcsolódtak, hogy a jóga és a zene által utazásra hívják az eseményen résztvevőket. Október 15-én is erre invitálnak minket.

Ezen a napon a testünkre fókuszálhatunk a jóga segítségével és Sziszi vezetésével. Hogy a hangulat teljes legyen, az Entbient fog zenélni, akik a handpan mellett egy sokkal összetettebb és mélyebbre, messzebbre utaztatóbb hangzásvilágot képviselnek azáltal, hogy kiegészülnek az elektromos gitár és más kisebb hangszerek hangjaival.

Disney 100: Budapest is bekerült a Disney 100 éves évfordulóját ünneplő koncertsorozat helyszínei közé. Október 15-én az Arénában elevenednek meg a mindenki által ismert lenyűgöző mese- és filmjelenetek a Hollywood Sound Orchestra és sztárszólisták közreműködésével, varázslatos dalokkal és pompás filmjelenetekkel.  

ReMarket közösségi bolhapiac – október: Októberben is piacozhatunk az Industrial Lamp – Vintage Garázsvásárok jól bevált helyszínén, a Budafoki úton. A szervezők célja a szórakozás mellett az újrahasznosítás, újragondolás erősítése, hogy minél kevesebb új tárgyat vásároljunk a lakberendezési és ház körüli dolgok terén is. Bár már az árusító helyek beteltek, nézelődhetünk mások portékája között ruhát, könyvet, lakásdekorációs termékeket, vintage, retró bútorokat, képkereteket, festményeket, kiegészítőket, felújítható használati tárgyakat, valamint antik holmikat.