Különös jelenséget kaptak lencsevégre a Balatonon

2023.10.16. 19:03
Szó szerint gőzölgött a Balaton a hétfő reggeli hidegben. A nem mindennapi felvételt Keszthely közelében készítették, ahol a levegő hőmérsékletéhez képest legalább 13 fokkal volt melegebb a tó vize.

Mint írtuk, egyre komolyabb hidegekkel, hőmérséklet-ingadozással vette kezdetét a hét. Hajnalban országszerte fagy volt. Keszthely térségében csak 4 Celsius-fok körüliek voltak a minimumok, míg a Balaton vize 17 fokos volt. Napfelkelte után különleges pillanatban lehetett részük azoknak, akik a part közelében sétáltak – írja az Időkép. 

A felvétel alapján gőzölgött a Balaton a hétfői hidegben.

Mint írták, a jelenséget főként a part közelében és a szélvédett helyeken lehetett megfigyelni.

Miközben a nyugati határnál és északkeleten is sokfelé fagyott, a Balaton térsége a tó melegítő hatása miatt a legenyhébb régió volt hétfő reggel. Hozzátették, hogy a víz melegebb a levegőnél, a strandolást már senkinek sem javasolják.

A hét második felében felhősebb, csapadékosabb időre van kilátás 13–20 fok közötti maximumokkal és élénk, helyenként erős széllel.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.