Százmilliós kriptovaluta-csalást leplezett le a rendőrség

2023.10.16. 09:11
Illegális üzletből csaknem 100 millió forintot csalt össze egy négy főből álló kriptovalutával foglalkozó gazdasági társaság. Ügyfeleiket azzal hitegették, hogy egy általuk fejlesztett szoftver segítségével nagy bevételekre számíthatnak, elrendelték a letartóztatásukat.

Elfogtak négy embert, akik egy budapesti cégen keresztül kriptovaluta-befektetéseket ígértek, és mintegy 100 millió forinttal verték át áldozataikat – közölte a honlapján a rendőrség.

A cég működtetését végző 59 éves balatonalmádi férfit, egy 41 éves érdi, valamint egy 29 éves apci nőt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat, amit a bíróság el is rendelt. 

Soha nem is létezett a kereskedőrobot 

A Budapest XI. kerületébe bejegyzett gazdasági társaság kriptovalutás portfólió kezelésével és befektetésekkel kapcsolatos szolgáltatások nyújtásával foglalkozott, azonban az ügyfeleknek ígért kecsegtető hozamok elérése helyett az általuk befektetett összegekkel saját bevételét gyarapította. 

A cég vezetői azzal hitegették az ügyfeleiket, hogy egy általuk kifejlesztett kereskedőrobot segít az ügyfeleknek minél nagyobb nyereséget elérni.

Miközben a nyomozók kiderítették, hogy a cég egyáltalán nem rendelkezett kereskedésre alkalmas szoftverrel.

Az illegális üzletből befolyt összegeket mind a cég számlájáról, mind a tagok magánszámláiról az apci nő unokahúgának utalták át, aki

különböző számlamozgásokon keresztül összesen 95 millió forintot mosott tisztára, majd visszautalta a pénzt az említett három embernek.

A rendőrök eddig 14 sértettet azonosítottak, akik összesen több mint 66 millió forintot fektettek az üzletbe, a cég viszont az ügyfélportálján feltüntetett hozamok kifizetését nem vagy csak részben teljesítette, miközben a cég vezetőinek számláin több mint 100 millió forint landolt.