Két órát tekert, hogy egy doboz kiscicát az Országház lépcsőjén hagyjon

2023.10.17. 18:47
Egy biciklis férfi apró kiscicákat hagyott az Országház lépcsőjén egy dobozba zárva, majd felszívódott. A rendőrség azonban felkutatta, és jelenleg állatkínzás gyanújával hallgatják ki.

Október 12-én este egy kerékpáros öt kismacskát hagyott  egy kartondobozban  az Országház IX-es kapujának lépcsőjénél. Az Országgyűlési Őrség talált rá a cicákra, majd a belvárosi járőrök az V. Kerületi Rendőrkapitányságra vitték őket. A rendőrök az állatokat az Újpesti Állatmentő Ligának adták át.

A közzétett kamerafelvételek alapján a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai azonosították a kerékpárost, akit Pest vármegyei lakcímén fogtak el hétfő este. A 24 éves férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol állatkínzás gyanúja miatt hallgatták ki.

A gyanúsított vallomásában elmondta, hogy otthonától két óra alatt jutott el biciklivel a fővárosba. A cicákat egy forgalmas helyen akarta kitenni, hogy biztosan jó helyre kerüljenek – számolt be a police.hu.