Esővel tör ránk a melegfront

2023.10.19. 06:32
Csütörtökön többfelé lehet számítani csapadékra, megélénkülhet, helyenként megerősödik a déli-délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 21 fok között alakul.

Változóan, illetve erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet, így ott valószínű a legtöbb napsütés. Több helyen számíthatunk csapadékra, nagyobb eséllyel a keleti, északkeleti harmadban.

A délies szél nagy területen megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon meg is erősödik, de az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön gyengébb lesz a keleties légmozgás – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14–21 fok között alakul, de északkeleten csak 8–13, míg délnyugaton, nyugaton 22–24 fok között valószínű.

időjárás19
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint csütörtökön melegfront érkezik, emiatt az érzékenyek körében migrén, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, alvászavarok, dekoncentráltság és fáradékonyság is jelentkezhet.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A felhősebb időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk.

Mint megírtuk, pénteken megint visszatér a nyári időjárás, akár 3-4 fokkal is megdőlhet az aznapi melegrekord.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras