Ilyen lesz az ünnepi forgalom a MÁV-nál

2023.10.19. 10:45
Október 22-én ünnepnapi, 23-án vasárnapi, 24-én pedig már a megszokottak szerint várható a közlekedés a MÁV–Volán-járatain. Várhatóan sokan kelnek útra, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban – hívja fel a figyelmet a társaság.

 A MÁV–Volán-csoport ünnepi közlekedési rend változásai a vonatokat és a buszokat is érintik. 

Az InterCity vonatok kihasználtabb reggeli és délutáni járatait pluszkocsikkal szerelik fel a hosszú hétvégén, így az utasok majd biztosan helyjegyhez tudnak jutni ezeken a járatokon – írja a MÁV honlapja

Egy-két többletkocsival szerelik föl:

  • a Nyírség (Budapest–Debrecen–Nyíregyháza),
  • a Tokaj (Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest),
  • a Tópart (Budapest–Nagykanizsa),
  • a Balaton (Budapest–Keszthely),
  • és Békés (Budapest–Békéscsaba) InterCityket.

Két-három kocsival többet kapcsolnak:

  • a Napfény (Budapest–Cegléd–Szolnok),
  • a Bakony és Göcsej (Budapest–Veszprém–Szombathely–Zalaegerszeg),
  • és a Mecsek (Budapest–Pécs) InterCitykre.

A várhatóan megnövekedett utasszám tekintetében érdemesnek tartja a társaság, hogy az utasok jóval utazásuk előtt megváltsák jegyüket, és vegyék igénybe az Elvira és a MÁV applikáció adta 5 százalékos kedvezményt is. 

A gyermekek, családosok, tanulók és nyugdíjasok továbbra is élhetnek szokásos kedvezményeikkel, valamint a már nem tanuló 26 év alattiak is igénybe vehetik 33 százalékos hétvégi kedvezményüket október 20-a 10 órától október 23-a éjfélig.

Ez várható a buszjáratok esetében

Október 22-én munkaszüneti napi menetrend, október 23-án vasárnapi menetrend, október 24-én pedig hétköznapi menetrend lesz érvényben.  

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható

– hívják fel a figyelmet, tekintve, hogy egy átlagos hétvégénél nagyobb forgalom várható a buszjáratokon is. Az utazások megtervezése és megkezdése előtt érdemes ellátogatni a Volánbusz honlapjára is.

A HÉV változásai

A HÉV valamennyi vonalán a munkaszüneti napokon érvényes menetrend lesz érvényben október 23-án, melyek könnyedén elérhetőek minden utas számára a BKK és a BudapestGO oldalakon.