Békéscsabán kolbászolt David Pressman, megértette, miért büszkék a magyarok

2023.10.20. 18:46
Az amerikai nagykövet a Csabai Kolbászfesztiválon járt, ahol a magyar gasztronómiai hagyományok előtt tisztelgett, és egy ifjúsági egyesület tagjaival elmerült a kolbászkészítés művészetében is.

David Pressman fogta magát, és ellátogatott pénteken a 26. Csabai Kolbászfesztiválra, ahol meglepő módon kolbászt kóstolt, és egy helyi kolbászklub tagjaival megkísérelt betölteni is egyet – tudatta az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége. 

A nagykövet a látogatása során a régió gasztronómiai hagyományai és történelme előtt tisztelgett, találkozott a Csabai Kolbász Klub, a Békéscsabai Ifjúságért Egyesület tagjaival és számos fiatallal, akik részt vettek az éves kolbászfesztiválon. Többféle helyi kolbászfajtát kóstolt meg, és kötényt vett fel, hogy az egyik fiatal csapattól elsajátítsa a kolbászkészítés művészetét. 

A nagykövet a helyi újságíróknak nyilatkozva elmondta:

Magyarországra érkezésem óta igyekszem minél több helyre eljutni. Bármerre járok, lenyűgöz az ország sokszínűsége, kreativitása, az adott hely életérzése, és ez Békéscsabán sincs másként.

Pressman megjegyezte, hogy lenyűgözte az a lelkesedés, amelyet sok magyar fiatal mutat a fontos helyi hagyományok megőrzése iránt. 

Mint mondta, tetszik neki, hogy a magyarok büszkék gazdag történelmükre, hagyományaikra és kultúrájukra.

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének egyik nagy előnye – politikai helyzettől függetlenül –, hogy találkozhatok magyarokkal, betekintést nyerhetek szokásaikba, megkóstolhatom az ételeiket. Könnyű megérteni, miért olyan büszkék a kultúrájukra.

A nagykövet ezenkívül még tíz magyarországi megyébe látogatott el.