Rétvári Bence: Minden nemzedéknek meg kell védenie Magyarország függetlenségét

2023.10.20. 21:24
Egy tizenöt milliós magyar nemzet érdekében kell meghozni a döntéseinket, a szabadság pedig nem azt jelenti, hogy megválaszthatjuk, ki a gazdánk – mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár egy az 1956-os forradalom és szabadságharcról szóló megemlékezésen.

A szabadság és a függetlenség soha nem lehet alku tárgya; minden nemzedéknek ki kell vívnia, meg kell védenie Magyarország függetlenségét és szabadságát – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken egy megemlékezésen. 

Bár forradalmainkat leverték, mégis azok lettek a győztesek, akiket legyőztek, hiszen rájuk emlékezik, őket ünnepeli az ország

– hangoztatta. 

A ma generációját szerencsésnek nevezte, hogy már csak megvédenie kell a függetlenséget és a szabadságot, ezt azonban nem tudják megspórolni – mondta. 

Arról is beszélt, hogy a szabadság nem azt jelenti, hogy Magyarország megválaszthatja, hogy ki a gazdája, kihez igazodik.

A szabadság nem a birodalomválasztás szabadsága, hanem függetlenség, szuverenitás, az, hogy a magyarok maguk döntenek saját dolgaikról

– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a 15 milliós magyar nemzet érdekében hozzuk meg a döntéseinket.