Részegen vasvillát vágott főnöke autójához egy kirúgott férfi

2023.10.20. 10:55
Egy munkahelyéről elbocsátott férfi vasvillát hajított ahhoz az autóhoz, amiben a korábbi munkáltatója mellett további három személy is utazott. A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás miatt emelt vádat ellene.

A vád szerint az ötvenes éveiben járó férfi már hosszabb ideje dolgozott és lakott a sértett Siófokhoz közelében lévő tanyáján. Alkoholfogyasztása miatt rendszeresen problémák voltak vele a munkahelyén, ezért 2022 szeptemberében elbocsátották, és megkérték, hogy költözzön ki a tanyáról.

Ennek ellenére a férfi másnap visszatért oda, és ittas állapotban szóváltásba keveredett korábbi főnökével, a vita hevében pedig egy hatágú vasvillát is magához vett (lásd a mellékelt fotón).

kep1-2-980x553 (1)
Fotó: Ügyészség

A vasvillát nem sokkal később nekidobta annak az autónak, amiben volt főnöke és további három ember ült. Bár a kocsiban utazók közül senki nem sérült meg, a szélvédőt cserélni kellett, így a vádlott több mint százezer forint kárt okozott.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő, élet és testi épség elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott korábbi büntetéséből nemrég szabadult férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt – írja az Ügyészség.