Kiverte a biztosítékot Baranyi Krisztina új borítóképe a kommentelőknél

2023.10.23. 20:12
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepén új borítóképet tett közzé a hivatalos Facebook-oldalán. Az idei ARC kiállítás egyik alkotását ábrázoló kép azonban nagy port kavart a kommentelők körében.

Sípos Zoltán a 23. ARC kiállításra készített, Vissza című alkotása látszólag annyira megtetszett a IX. kerületi polgármesternek, hogy október 23-án arra cserélte le a Facebook-borítóképét. Baranyi Krisztina a kép mellé nem fűzött mást, csak az alkotó nevét és az alkotás címét.

A kommentelőknek azonban nem tetszett, hogy a politikus az idei ARC kiállítás legkedélyborzolóbb alkotás díját elnyerő művét osztotta meg a nemzeti ünnepen. Hamberger Ádám, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezérszurkolója is kifakadt Baranyira.

Hozzászólásában a vezérszurkoló azt írta: ezzel a képpel szerinte Baranyi Krisztina

[…] olyan mélyre süllyedt – pedig eddig is elég jól állt mélységek terén –, hogy egyetlen dolgot tudok kérni a magam és büszke ferencvárosi társaim nevében. Hunyja le a szemeit, gondoljon azokra a fiatal büszke ferencvárosi srácokra, akik 56-ban életüket adták a HAZÁÉRT, a SZABADSÁGÉRT.

Egy másik kommentelő egyenesen „undorítónak” találta, hogy a politikus ezt a képet választotta ki borítóképnek, főleg október 23-án.

Szerinte gyomorforgató „sok száz ember kivégzését, sok ezer ember bebörtönzését, életének tönkremenetelét és ennek ünnepét felhasználni valami olcsó képi poénnal arra, hogy a világnak pár lájkért és politikai népszerűségért odamondjuk, hogy a mostani rendszerrel éppen mi bajunk van”.

A hozzászólások között többen is sérelmezték a politikus döntését, és nem tartják helyénvalónak, hogy éppen ezt a képet választotta a hivatalos Facebook-oldalának borítóképének. Volt olyan is, aki azt írta: ez tiszteletlenség az akkori hősökkel szemben.