Megoldás Mozgalom: A Fidesz-kormánynak is vannak igen jó ötletei

2023.10.23. 09:18
Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom elnöke egy videóban jelentette be, hogy pártja önállóan indul a jövő évi európai parlamenti választásokon, miközben az 1956-os forradalomról is megemlékezett.

Huszár Viktor először azzal kezdte, mit jelent számára 1956. Szerinte az olyan időszak volt, amikor nem „széthúzás volt, hanem minden magyar beállt egy ügy mellé”. Azt szeretné a pártelnök, ha most is lenne közös cél, de nem jobb- vagy baloldali, hanem Magyarország közös célja.

Mint kiderült, a Megoldás Mozgalom azért jött létre, mert az elmúlt évtizedekben hiába kaptak bizalmat a politikusok, „a legtöbb magyar politikus nem volt méltó erre a bizalomra”.

A Megoldás Mozgalom ezért kimondja azt, amit a legtöbben politikai pártként nem mernek kimondani, mégpedig azt, hogy a Fidesz-kormánynak is vannak igen jó és működőképes ötletei

– fogalmazott Huszár.

Ezt követően párhuzamot vont a 1956-os forradalmárok bátorsága és elszántsága, valamint a jelenlegi magyar politikusok között. Feltette a kérdést, hogy a modern politikusok rendelkeznek-e ugyanazzal a bátorsággal és elkötelezettséggel a nemzet iránt. Majd kiderült, önállóan kíván indulni a párt a 2024-ben tartandó EP-választásokon.

A Megoldás Mozgalom önállóan kíván indulni az európai parlamenti választásokon, és mindenki, aki hisz abban, hogy Magyarország egy európai ország, és hogy az is maradjon és az Európai Unió tagjaként tudjon egy közösségben együtt létezni, és mindenki, aki hisz a modern technológiai alapú gondolkodásban, a digitalizációban, és abban, hogy miként és hogyan lehet Magyarországnak több pénze, azoknak kíván egy alternatívát nyújtani ez a mozgalom

– foglalta össze a pártelnök.