Kamion és személyautó okozott balesetet az M1-esen, tíz kilométeres a torlódás Budapest felé

2023.10.25. 06:31 Módosítva: 2023.10.25. 09:28
Szerda reggel több mint tíz kilométeres kocsisor alakult ki az M1-es autópálya győri elkerülő szakaszán, miután összeütközött egy kamion és egy személyautó. Egy másik baleset is akadályozza a forgalmat kicsivel odébb Nagyszentjános térségében, ahol egy kisteherautó borult az oldalára. A Fejér vármegyei Seregélyest és Sárosdot összekötő úton egy autóbusz csapódott az árokba, az utat lezárták.

Az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, a 123-as kilométernél, Győr elkerülő szakaszán összeütközött egy személyautó és egy kamion és elfoglalják a terelt szakasz külső sávját, ami a leállósávon halad. Az Útinform közlése szerint a torlódás már meghaladta az tíz kilométert. Kerülni a 123-as kilométernél lehajtva, Győrön keresztül lehet.

Nem sokkal odébb, a 105-ös kilométernél szintén baleset történt Nagyszentjános térségében, a Tatabánya felé vezető irányban.  Az ütközés következtében a kisteherautó egy terelőkúpnak ütközött, majd felborult. A Budapest felé vezető oldalon sávlezárás van érvényben.

Halálos baleset is történt

A Fejér vármegyei Seregélyest és Sárosdot összekötő út 38-as kilométerénél az oldalával az árokba csapódott egy autóbusz szerdán hajnalban.  Egy ember életét vesztette.

Győrfi Pál tájékoztatása szerint a férfi súlyos belső sérüléseket szenvedett és már nem lehetett rajta segíteni. A balesetben huszonnégyen sérültek meg, közülük egy ember állapota súlyos, ő fejsérülést és lábtörést szenvedett – tette hozzá a szóvivő.

A balesethez 14 mentőegységet riasztottak, a sérülteket a székesfehérvári és a dunaújvárosi kórházba szállították. A mentést a rossz látási viszonyok és a zuhogó eső is nehezítette.

Az ötven utasból harmincan ki tudtak szállni a járműből, a többi utast a székesfehérvári hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A helyszínre tart egy másik autóbusz, amelyet melegedőnek használhatnak az utasok. A mentési munkálatokat teljes útlezárás mellett végzik.