Távozik a posztjáról az Európa-politikáért felelős helyettes államtitkár

2023.10.27. 11:38
Október 31-ig tart Zalai Csaba megbízatása, az európai igazgatói feladatokat november 1-jétől Molnár Balázs Péter helyettes államtitkár látja el.

Benyújtotta lemondását Zalai Csaba Európa-politikáért felelős helyettes államtitkár, a köztisztviselő megbízatása október 31-ével szűnik meg – olvasható a Magyar Közlönyben.

Az 50 éves hivatalnok közgazdászvégzettséggel, franciaországi és hollandiai ösztöndíjas tanulmányok után, két felső-, két közép- és egy alapfokú nyelvtudással

1999-ben került a Külügyminisztériumba, és középvezetői tisztségeket töltött ott be a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány alatt is,

majd az EU melletti magyar képviseletre került. 2015 után EU-főtanácsadó volt a macedón kormánynál Szkopjéban, majd a Miniszterelnöki Kabinetirodában, illetve Kormányirodában dolgozott – olvasható a hvg.hu összegzésében.

A 2022-es kormányalakítás után az Igazságügyi Minisztérium Európa-politikáért felelős helyettes államtitkára lett, majd idén nyártól az újonnan alakult Európai Ügyek Minisztériumában töltötte be ugyanezt a tisztséget.

Az európai igazgatói feladatokat november 1-jétől Molnár Balázs Péter helyettes államtitkár látja el. 

Magyarország Európa-politikájának koordinálása és képviselete folyamatos, az EU Tanácsának magyar elnökségére való felkészülés menetrend szerint folytatódik – írja az MTI.