Több zuglói óvoda is beázott a nagy esőzésektől

2023.10.27. 16:30
Nagy mennyiségű eső érte el pénteken Budapestet, így több XIV. kerületi óvodában is szivárogni kezdett a víz. Rózsa András, a kerület momentumos alpolgármestere közösségi oldalán akadt ki a történteken.

Ahogy beszámoltunk róla, az Országos Meteorológiai Szolgálat nagy mennyiségű csapadék miatt adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést péntekre többek között Pest vármegyére is. 

A nagy esőzések a XIV. kerületi óvodákat sem kímélték. A beázásokról Rózsa András, a XIV. kerület momentumos alpolgármestere osztott meg egy bejegyzést Facebook-oldalán.

A felvételek szerint a folyósokon vízgyűjtő edények álltak, de volt, ahol az elektromos kapcsolóból is folyt a víz. 

„Balkáni állapotok a zuglói óvodákban! A mai erős esőzések következtében több óvodában is beázások vannak, a karbantartási munkák elmulasztása, hanyag kivitelezés és általános nemtörődömség eredménye ez a Zuglói Zrt. részéről” – írta bejegyzésében a momentumos politikus. 

Hozzátette, az önkormányzat népjóléti bizottsága a héten tárgyalta a kerületi vagyonkezelő, a Zuglói Zrt. által végzett intézményi karbantartási és fejlesztési munkákról szóló beszámolót. Rózsa András szerint a „a Zuglói Zrt. részéről senki nem jelent meg a bizottsági ülésen, a leadott jelentés pedig valótlanságokat tartalmazott”.

Mint írta, nem látnak változást, pedig az előző évekhez képest jóval nagyobb összeget biztosítottak karbantartásra és fejlesztésre. 

Cikkünk megjelenése után a Zuglói Polgármesteri Hivatal szóvivője, Kormos Kata is reagált a beázásra. Mint írta, „az extrém időjárási körülmények olyan hibákat is felszínre hoztak, amelyek felmérése előzetesen nem volt lehetséges, valamint olyan hibák is jelentkeztek, amelyekről korábban nem volt tudomásunk.″

Hozzátette, hogy a nagy mennyiségű eső leginkább a Zuglói Kerékgyártó Tagóvoda tetőszerkezetét érintette. A tetőszerkezetet lefedéséhez ideiglenes megoldásként egy speciális fóliát is megrendeltek, ami november 3-ig készül el. A beázásban érintett helyszíneken azonnali intézkedést kezdeményeztek.