Dámszarvas vágtatott az Üllői úton, sokkos állapotba került

2023.10.30. 19:57
A Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton vágtatott egy eltéved dámszarvas. Szerencsére nem történt baleset, de az érintett szakaszon mindenkit óvatosságra intenek.

Egy dámszarvas vágtatott az Üllői úton vasárnap délután, a sokkos állapotban lévő állatot végül egy erdőbe terelték – közölte a Speciális Állatmentő Egység.

Az állatmentők gyorsan kiszálltak a helyszínre, hogy segítsenek a rendőrségnek, akikhez később  csatlakoztak a vadőrök, vadászok és az állatkert ügyeletes állatorvosa is.

Sajnos egy szerencsétlen mozdulat során a szarvas megugrott, és ismét vágtatni kezdett az Üllői út felé. A mentőautónkkal és a szirénázó rendőrautókkal sikerült beterelni egy kisebb erdőbe

– írták. 

Az állatmentők arról számoltak be, hogy sikerrel átterelték az állatot az úton, és számításaik szerint éjjel megindulhatott az erdőbe a forgalom elcsendesedésével.  Mint írják, a helyzet egyelőre megoldódott, de mindenkit arra kérnek, aki a 18. kerületben, a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton közlekedik, hogy fokozottan figyeljen.

Azt is kérik, hogy ha a dámszarvas feltűnik lakott területen belül, tárcsázzák a +36 70 771 3019-es telefonszámot.