Széllel és ragyogó napsütéssel kezdődik a hét

2023.10.30. 06:18
Hétfőn ismét a napsütésé lesz a főszerep. Az ország nagy részén száraz idő várható, míg nyugat felől megerősödhet a felhőzet, így gyenge eső kialakulására is van esély. A szél többfelé megélénkül, főként a Dunántúl északi részén. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között várható.

Hétfőn a kora reggeli és délelőtti órákban felszakadozik a felhőzet és kitisztul az idő. Napközben fátyolfelhőkre és sok napsütésre számíthatunk. Délelőtt nyugat felől megvastagodhat a felhőzet, amelyekből gyenge csapadék is hullhat.

A szél főként az Észak-Dunántúlon erősödik meg, itt viharos lökések is előfordulhatnak – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hajnali órákban még hűvösebb idő, 10 és 16 fok közötti hőmérséklet várható, de a szélcsendes részeken ennél hidegebb is lehet.

A nappali csúcshőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Hétfőn a melegfrontra érzékenyeknél migrén, kialvatlanság, dekoncentráltság jelentkezhet. A reggeli órákban a nyirkos, ködös területeken a kopásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek. Az élénk szél miatt ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet – derült ki az Időkép orvosmeteorológia előrejelzéséből. 

Veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, így az Országos Meteorológiai Szolgálat nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Mint írtuk, kedden erős szelet és esőt hoz a hidegfront. A hét második felében folytatódik az enyhe, de változékony, szeles őszi időjárás, majd pénteken ismét többfelé lehet eső. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras