Illegális dohánygyárra csaptak le a hatóságok Szabolcsban

2023.10.31. 09:28
Több mint 110 millió forint értékű dohányra bukkantak a rendőrök és a pénzügyőrök abban a kékcsei illegális dohánygyárban, amit nemrég számoltak fel egy közös akció keretében.

Közös akcióban számoltak fel egy illegális dohánygyárat a pénzügyőrök és a rendőrök a Szabolcs–Szatmár–Bereg vármegyei Kékcsén – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

A közlemény szerint a hatóság munkatársai két kékcsei ingatlanban 843 kilogramm fogyasztási dohányt, csaknem harminc kilogramm dohánylevelet és a feldolgozáshoz szükséges gépeket is találtak.

Az ingatlanok melléképületében gyártotta és fekete zsákokba halmozta fel a feldolgozott dohányt egy 45 éves asszony, aki ehhez a szomszédok melléképületeiben is helyet kért.

A NAV munkatársai lefoglalták a több mint 110 millió forint értékű dohányt, amely csaknem kilencvenezer doboz cigaretta megtöltésére elegendő.

Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás gyanúja miatt is felelnie kell – tették hozzá.

Felhívták a figyelmet arra, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett, regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül; dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalónak.