Eldurvult a vita: konyhakéssel szúrta meg testvérét egy szabolcsi férfi

2023.10.31. 09:32

Az elkövető péntek este egy csajági ingatlanban összeveszett a testvérével, majd egy konyhakéssel többször megszúrta – írja a police.hu.

A sértett súlyos sérülésekkel került kórházba. A rendőrök a helyszínen fogták el a 43 éves férfit, majd gyanúsítottként hallgatták ki a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. 

Az elkövető egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kistelepülésen él. A rendőrök életveszélyt okozó súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomoznak, emellett kezdeményezték a férfi letartóztatását. 

Mint írtuk, több mint két hete szintén elfajult egy családi vita Hatvanban. Az egyik család tagjai megtámadták a másik házát, és valamilyen lőfegyverrel, valamint szúró-vágó eszközökkel több embert is megsebesítettek. A rendőrség napokkal később hét ember ellen adott ki elfogatóparancsot. Az elkövetők ügyvédjeik kíséretében, önként mentek be a rendőrségre, ahol részleges beismerő vallomást tettek.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”