Kegyetlenül kényszerített prostitúcióra két nőt egy Tolna vármegyei pár

2023.10.31. 15:51

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntettében bűnösnek találtak egy férfit és egy nőt kedden – írja a Tolna vármegyei hírportál.

A vádlottakat halmazati büntetésül 10 év 6 hónap, illetve 7 év börtön fokozatú szabadságvesztésre, valamint 10 év és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte a törvényszék.

Továbbá a férfival szemben 7 millió 500 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendeltek el. Az ítélet nem jogerős.

A vádlottak 2014-től élettársak voltak. A pár 2017 elejétől 2017 novemberének végéig egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítette. Bár a sértett eleinte kedvelte a párt, ők egyre többet követeltek tőle.

A sértettnek végül éjjel-nappal dolgoznia kellett, és naponta akár 10-20 férfivendéget volt köteles fogadni. A nőnek eleinte a keresete 40 százalékát, majd később a teljes összeget át kellett adnia a vádlottaknak. Végül 2017 novemberének sikerült elszöknie.

A másik sértett egy értelmi fogyatékos, írni, olvasni és számolni nem tudó nő, aki nem ismeri a pénzt, és a saját személyi adataival sincs tisztában. Őt legalább két éven keresztül, 2018 és 2020 között bántalmazással és fenyegetéssel kényszerítettek arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzen. Ha ezt megtagadta, akkor a férfi megverte és megrugdosta.

A sértett kétszer is teherbe esett, és mindkét alkalommal meg is szülte a gyermeket.

Az első szülés után néhány nappal már ismét fogadnia kellett a szexuális szolgáltatásait igénybe vevő férfiakat, de szerencsére a második alkalommal sikerült még a kórházban feljelentést tennie. Az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.